12.31.2011

[ Klirr & Kristall...]

Vänner!
Idag bjuder jag på bilder av den färdiga dukningen inför kvällens nyårsfirande.
Dekorationen är väldigt enkel och tallrikarna får utgöra fokus på bordet. Vita tulpaner och vita servetter för en fräsch look.



Plockade imorse bladkvistar ur rosenrabatten som jag tvinnade samman med dekorationsrosor. Pepparkaksformar (stjärnor) får agera som servettringar. Vad passar väl mer till nyår än stjärnor?
Nedan ser ni kombinationen av kvist, servett och servettring.





Ljuvliga ljusstaken som Tove Adman designat får tillsammans med blommorna pryda bordet.
Till sist, ett stycke skirt tyg som låg och skräpade i en låda, kom väl till pass att knyta som rosetter på stolsryggarna. Extra festligt och fint!


Önskar er alla en trevlig kväll och ett gott nytt år!
Kram // Fröken M.

12.30.2011

[ Ljus i glas...]

Kära läsare!
Då var man åter tillbaka framför skärmen och bloggen. Hoppas ni har haft en fantastisk jul tillsammans med familj och vänner!?
 Själv har jag njutit i fulla drag hemma hos föräldrarna i Dalsland. Mycket mat, stoj och stök hör julen till. Så trevligt och tacksamt. Ändå är det också skönt, att det är över och man kan på något vis åter stressa ner trumvirveln man jobbat upp under hela december månad.

En dag kvar, sedan stiger vi in i ett nytt år. 2012. Kan inte låta bli att förundras hur otroligt snabbt tiden passerar. Nåväl. Nya planer och förväntningar byggs upp, kanske rent av nya drömmar. Hur som helst är det spännande. Livet är spännande!
Har idag pulat fram och tillbaka med dukningen inför nyårsafton. Roligt och svårt samtidigt. Om man till naturen är petig (som jag), kan det ta en evighet innan man hittar rätt upplägg.
Kika gärna in imorgon för bilder av slutresultatet!

Bjuder så länge på lite bilder jag knäppt idag. Slängde snabbt ihop ett stilleben på vardagsrumsbordet av glas och ljuslyktor i olika former. Gav ett supertrevligt uttryck, varmt och glittrande.




Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll! // Fröken M.

12.23.2011

[ Merry Christmas!]


Vill önska alla härliga läsare en varm och fröjdefull jul!
Kram // Fröken M.

12.19.2011

[ Böcker och illusioner...]

Inspirerad av gårdagens bilder fick jag ett ryck att pula om, igen! Såhär blev det!
Vitt i all ära, men svarta möbler är tokläckert om de blandas upp rätt. Kanske får man damma av lite extra, men jag avväger det som; värt.
Ställde en spegel på byrån för att skapa illusionen av ett större rum. Bor man på 35kvm vill jag lova att det är uppskattat.
Böcker får också vila på bänkytan. Älskar att inreda med stänk av litteratur och magasin. Känslan av "ombonat", är av yttersta vikt i ett rum.






Önskar en dag av glädje! // Fröken M.

12.14.2011

[ Detalj & funktion...]

Som Marcus Birro nyligen skrev i en av sina krönikor, " Lucia har passerat och julen står på tröskeln i raggsockor och tomteskägg." Det vill säga, nu är det nära. Förmodar att många av er har tagit in granen, eller någon typ av gran i alla fall. Min bekännelse är den att jag har haft granen stående hemma ett bra tag. Hur länge tänker jag inte avslöja.
 Vill man i år få några som helst julkänslor, men tanke på den så kallade vintern, får man göra allt i sin makt...
Hur som helst, följer lite härliga bilder på min sparsamma dekoration. Tycker trädet får göra det mesta jobbet. Här har använts pepparkaksformar (stjärnor i tre storlekar), och en och annan silverkula. Stjärnorna är lysande som ornament, enligt mig. Skör silhuett, vacker form och perfekt material. Tar inte alltför mycket uppmärksamhet från det gröna. Skadar inte heller att dom har mer än en funktion.






Be inspired! // Fröken M.

12.13.2011

[ S´mores & varm choklad...]

Hej!
Glad Lucia på er alla och hoppas ni har fått vittna till något vackert ljusbärande tåg!
Idag bjuds det på inspirationsbilder av goda och värmande ting! Just S´mores är en favorit om jag får bestämma. Passar lika bra en kall vinterdag vid elden liksom en ljuvlig lägereld sommartid. Det är alltså valfri kexsort, choklad och grillad marsmallows som man slår ihop. Himmelskt.
 Namnet s´more har tillkommit av en sammanslagning av "some more". Hope you´ll enjoy!








 Kram // Fröken M.

12.12.2011

[ Ljus i gjutjärn...]




God måndag kära läsare!
Helgen har varit härlig och intensiv på sina håll. Gårdagen bjöd på en hejdundrande julkonsert i färgprakt och skönsjungande barn, kvinnor och män. Lovely.
Kan knappt förstå att det är 13de imorgon och därmed Lucia!  Mer positivt, då vi äntligen närmar oss ljusare tider. Det är nog med mörker enligt mig! Här bjuds på lite ljus som fått ta plats i mina härliga gjutjärnsljusstakar ( Knepigt ord!). Dessa kommer från Affari och har skänkt mig mycket glädje. Älskar.



Det vankas födelsedagsfest ikväll och här ska slås in paket!
Kram //Fröken M.

12.10.2011

[ Vacker, älskad...]



Det är allt jag vill skicka med er idag!
(Min bedårande vän Victoria O. står modell för detta projekt.)


Kram och underbar dag! // Fröken M.

12.09.2011

[ Den heliga nattens blomma...]

God morgon, kära läsare!

Bjuder idag på härliga bilder av en julstjärna, blomman det vill säga.
Julstjärnan kommer ursprungligen från Mexico och att den där kallas "Flores de la Noche Buena", den heliga nattens blommor. Ganska fint, eller hur?!
Just rött är nog den färg som de allra flesta förknippar med julstjärnan, men den finns i många fler färger än så; vitt, rosa, spräckligt för att nämna några.
Trots att blomman är vacker, tycker jag mig ha tröttnat på hur den ofta presenteras och då också dragit mig för att ta in den i mitt hem. Därför vill jag med detta inlägg, tipsa om förnyelse och kanske en återuppstånden kärlek till denna stjärna.





Valde en vit stjärna och frigjorde den försiktigt från krukjorden. Med rötterna synliga får den nu simma runt i fina vasen.

Önskar en strålande fredag, vänner! // Fröken M.

12.08.2011

[ En glasburk i blickfång...]

Är hopplöst förälskad i alla former av ljus. Speciellt vintertid, när de förser med värme och underbart flackande sken. Så vackert att se på. Har gärna ett lager hemma, och fyller alltid på innan de har tagit slut.
Genom att ha dem såhär, förvarade i en glasburk, har jag alltid koll på mängden. Dessutom utgör de ett vackert blickfång.





Härliga och otroligt billiga glasburkar hittar man på second-hand.
Ett annat tips är att ha ljus i trådkorgar. Också väldigt fint.

Nu ska här kokas mjuk chokladkola. Det vankas finbesök, minsann!
Kram // Fröken M.

12.07.2011

[Drömmar, skissblock & kaffe]

 Bland singlande snöflingor, iklädd vinterskrud, styrs fotstegen mot Wayne´s Coffee. Med skissblocket i väskan och drömmen innanför jackan kan jag knappt bärga mig, vill vara framme, nu!
Det finns dom dagar man behöver lämna det lugna boet för att åter hitta tillbaka till det. Igår var en sådan dag. Känslan av ett överbelastat inre är knappast behaglig och en rensning, eller snarare en avlastning, blir genast nödvändig. Av någon anledning, görs avlastningen bäst i en rörlig omgivning.

Äntligen. I sorlet, med en blå kaffemugg i ena handen och en grov tusch i andra, utgjuter jag mitt nuvarande hjärta på ett stycke blankt papper.
 Tittar upp. Tittar ut genom glaset. Observerar människors uppsyn, kroppsspråk. Smuttar på koppen. Återgår till pennan. Befrielse.

 Kanske uppstår denna lättnad för att man vet, att nu är drömmen trygg. Vilandes på ett ark kan jag bläddra fram den när helst jag vill, och risken att den mattas ut eller går förlorad, har minimerats. Sparad som...




Utgjut din hjärtedröm! // Fröken M.

12.06.2011

[by Fröken M.]


Hej!
Som ni säkert redan sett har jag varit i farten igen och ändrat om här på sidan. Det är som med inredningen. Möjligheterna är oändliga. Det tog en stund att lära känna blogger, men när jag kommit underfund med att och hur man kan ändra sidans utseende, gick hjärnan på högvarv. Namnet på bloggen har ändrats till [by Fröken M.] och till synes, smärre layout justeringar.

Med inspirationshets och ett ofantligt tryckande på tangenterna lyckades jag dock rubba länkfunktionen nedanför inläggen ,( LinkWithin). Försök till återställande har misslyckats. Så går det när man byter adress. Har du tips för fix får du gärna strö dem över mig!

Trots det, tycker jag det känns lite mer hemma på bloggen nu.
 Älskar fjädrar, så här får ni lite underbara bilder att inspireras av!







Sleep tight! // Fröken M.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...