11.30.2011

[ Snötäcke...]

Med tanke på det ljumma vädret förstår jag att det är många som saknar ett vackert snötäcke. Måste dock säga, att jag njuter av snöns frånvaro och behåller väntan och längtan inom mig till dess att julaftonsveckan nalkas. Gläder mig istället med den skapta illusionen om en snötäckt säng.



Fredagens skogsutflykt medförde denna underbara bunt blåbärsris som nu har fått ro i vackra zinkpokalen.



Abstrakt egenmålad tavla på väggen. Skulle kunna liknas vid ett snötäckt fönster, om man så behagar.


Önskar er en fantastisk dag! // Fröken M.

11.29.2011

[Sophora Prostrata, "Little Baby"]

Visst är det sött, "Little Baby". Ja, det är så den lilla växten kallas. Har sett den i flertalet bloggar den senaste tiden och kunde som vanligt inte hålla mig från att inhandla en egen. Den är så "lite", men har absolut ett unikt uttryck i sin spretighet och trädliknande uppsyn. "Less is more"!


Den får ta plats tillsammans med favoritvasen som till ära av årstiden får agera lykta.
Tavlan är egenmålad.


Feel lovely, kära läsare! // Fröken M.

11.28.2011

[ Skatter i skogen...]

Tog i fredags en tur ut i skogen med en min fina vän M. Planen var såklart att samla skatter att göra fint med i hemmet inför kommande helg. Och tro mig, under träden fanns det gott om guld. Påpälsade från topp till tå pulsade vi metodiskt fram bland mossa och ris medan regnet föll mjukt på våra huvuden. Lite kyligt, men härligt uppfriskande!

Bland mynten glimmade den här juvelen och fick följa med hem. Grävde varsamt upp plantan med rötterna då jag fullkomligt älskar när trådarna får simma synligt i vattnet! Blir ett helt annat uttryck, om möjligt, mer levande.






Ute strålar solen och inbjuder till en härlig promenad i friska luften.
Ha en härlig dag och ta vara på ljuset! // Fröken M.

11.26.2011

[ 24 små strumpor...]


Hej allihopa!
Gissar att dom flesta av er har fullt upp med det sista görat innan morgondagen och 1:a advent. Skulle kunna vara så, att denna dagen är den mysigaste och härligaste då många väntar på just DEN, för att verkligen hänge sig i stämning. Första gången julmusiken ljuder, adventsstjärnor kommer på plats i fönstren, man sätter första degen lussebullar...
Dock hör jag till den skaran som fuskar. Började redan i veckan med det mesta ovan nämnt och blev till största del klar igår kväll. För mig är det viktigt att dryga ut varje syssla när man pysslar. Det är ju så roligt!

Idag bjuds det på bilder av min lilla julkalender.
Här har sytts 24 små strumpor av vitt linnetyg!
  
1. Hittade ett enkelt mönster på nätet som jag printade ut och klippte efter.
2.  Fållade först de 48 strumphalsarna för att sedan para ihop delarna.
3. Körde enkel raksöm runt och sedan vecklade jag ut dem.
4. Till sist fick de en omgång med strykjärnet.
 När de var klara tryckte jag siffrorna med ett stämpelset från GRANIT. Tanken var att de skulle sys fast på grått filttyg men jag klev in på en annan bana.

Tyckte att dom dinglade sött från en träpinne istället.


 

Sådär! Urgulligt. Nu är det bara att fylla dem med minipaket!

Fortsatt trevlig kväll! // Fröken M.

11.25.2011

["Att smycka tidens flykt"...]

Hej alla!
Då var fredag åter kommen! Man kan bara konstatera att veckorna går fasligt fort tiden innan jul. Adventsveckorna har någon typ av inbyggd accelerationsmekanism i sig. Vi ökar farten för att sedan kunna pusta ut. Och så när helgerna till slut kommer känns det som man har blivit klubbad med en flaska julmust.
Nåväl, det är väl så det ska vara.

Lovade i förra inlägget att ni skulle få ta del av fixet som pågått här hemma. Här kommer lite bilder!



Två vita hyllplan ersätter dåvarande ack så kal vägg.

Favoritprylar får samsas i små stileben.

Ljuvliga Klippan-plädar, lättåtkomliga för den som huttrar i fotöljen.


Jag är nöjd! Det bästa med hyllor på detta sättet är att dom både är praktiska och snygga! Inte att förglömma, man kan stuva om och leka med möjligheterna i oändlighet! Gillas.

I eftermiddag fortsätter adventspysslet och jagandet mot julen. Skall försöka få klart adventskalendern så ni får ta del av den snarast!
Hoppas ni har en fantastisk fredag!

Kram! // Fröken M.

11.23.2011

[Moodboard X M A S ...]

Igår kväll blev det lite pyssel här hemma. Slängde ihop lite prylar som förmodligen kommer att vara del av juldekorationen. Det är ganska trevligt att ha sig själv som bollplank om detta är metoden!





Vad har ni för tankar och ideér? Skulle vara trevligt och ta del av dem! Lämna gärna en kommentar om du vill som länkar till din blogg så jag kan kika in o bli inspirerad av dig!

Idag har jag en fixar dag utan dess like. Har fått mycket förmånlig hjälp av min goda vän Palle!
Här har skruvats upp hyllor i vardagsrummet. Vajer och persienner i sovrummet. Ibland står sånt göra orört oerhört länge, att man till slut tappar suget! Tanken tar liksom betydligt mer tid än handlingen och hänger över en som ett regnmoln. Men NU så! En sån lättnad. Det är bara det roliga kvar. Hänga upp gardiner och ordna prylar i hyllorna. Härligt.
Kommer så småningom ett inlägg med bilder på det färdiga resultatet!
Hoppas ni får en skön kväll!
Kram // Fröken M.

11.22.2011

[Glas, ull & trassel...]




Älskar glas! Speciellt dessa två kupor har kommit att bli favoriter i samlingen. Man kan variera innehållet i oändlighet och skapa otroligt härliga blickfång. Just nu är det ett ljus i ena, och i andra en planta av silvertrassel invirad i tjockt tvinnad ulltråd.
 L O V E.
Tavlan i bakgrunden är engenmålad.
Har nu på kvällskvisten pulat med att sätta ihop ett juligt collage av prylar att inspireras av inför pynt-time. Mer om det imorgon, så håll till godo!

Sov gott kära läsare! // Fröken M.

[Vinn charmig bricka...]

Hej alla!
Tänkte uppmärksamma er på en härlig tävling. Ni kan vinna en ljuvlig jul-bricka designad av Mr. Fågel! För att deltaga besöker ni bloggen i mitt skåp. Ni lämnar en kommentar och motiverar varför just ni ska vinna.


 Lycka till! // Fröken M.

11.21.2011

[Vitt, grått & grönt...]




Hej vänner!
 Bjuder här ovan på lite bilder från mitt lilla hem. Efter gårdagens julmarknad känner jag att nu kan jag inte hålla mig längre. Gjorde ett besök på blomsterhandeln och införskaffade en rumsgran. Den tronar nu mer i min ljuvliga zinkpokal bland en samling lyktglas. De härliga glasen finns på GRANIT om ni är sugna på ett gäng. Går utmärkt att likväl användas som dricksglas.

Vitt, grått och grönt är färgpaletten jag kommer att försöka hålla mig till vad gäller julpynt. Självklart blir det en och annan tur ut i skogen, naturen är det vackraste man kan dekorera med!
Hoppas ni känner värmen och glädjen bubbla i magen inför kommande tid!
Be inspired! // Fröken M.

11.20.2011

[Trøkk...]

Glad söndag vänner!

Hoppas dagen har varit härlig och rogivande på alla de sätt!
"Härlig", så vill iallafall jag beskriva min söndag. Små julkänslor har sakta smugit sig på efter en tur ut på landet och en mysig, småskalig julmarknad i Adelöv. Ca 45 minuters biltur ut i skogen nalkades förvånansvärt snart ett fält med parkerade bilar. Vi klämmer in oss bland plåtskalen och hoppar ut ur vårt, med förväntan som små barn. Vi trampar lerig mark och fyller lungorna med frisk och fuktig skogsluft. Doften är berusande. Uppför backen och vi möts av ett smärre folkhav med glatt lynne och bubblande röster. Underbart! Här börjar det. Varmkorv, stekt strömming på knäcke, lussebullar, pepparkakor och rykande glögg. Bland folket ger sig tomten till känna med glatt humör och en bjudkorg fylld med gott. I ett hörn står Josef och Maria med sina får. I ett annat, en man som tillagar härligt doftande brända mandlar. Vi träffar en bedårande tant i kaffeboden som berättar att hon kommer från orten Himmlarum...
Ja, allt detta och mer, har idag insupits med stor glädje och en om möjligt större längtan till december månad och juletid.


När jag ändå sitter här vill jag också passa på och tipsa er om dessa fantastiska etiketter med djurtryck! Perfekt till årets julklappsinslagning för den som tycker om att krydda till det lite extra.

Det är det norska företaget Trøkk som står bakom dessa underbaringar.
Klicka hem ett gäng!


 Denna fina tändsticksask är inte heller så pjåkig. Gillar den skarpt. Även den från Trøkk!


Dags att pusta ut!
Kram // Fröken M.

[Stjärna...]

1. Inhandlade den här fina kartongstjärnan för ett tag sedan och tänkte att den skulle få vara del av årets pynt.

2. Efter lite bearbetning och prägel av mitt signum-mönster målade jag den gråsvart.

3. För att sedan borsta fram kontrasterna med vitaste vitt.


4. Färdig! Det tog ganska mycket tid men det var det värt i slutändan.
Definitivt ett härligt tillskott till dekorationssamlingen.
Hoppas ni har en skön helg, alla!
Kärlek // Fröken M.

11.19.2011

[Zilalila -never leaf your heart]

God morgon kära läsare!

Känner starkt att jag vill dela med mig av den här fantastiska saccosäcken, NEST!
Får ett enormt HA-begär! Så så mysigt och snyggt med den kraftiga stickningen, för att inte tala om färgen!
Kanske är det något att önska sig i julklapp?! JA!
Vad tycker ni om den?





För mer och närmare information om den fina säcken klicka här.

Nu bär det av till skolan för lite x-jobb. Underbart! Försök till pepp...
Hinner kanske slänga in ett litet inlägg senare för att uppdatera er på ett litet projekt som jag pulade med igår kväll!
Till dess, have a Saturday bliss// Fröken M.

11.18.2011

Morning Glory...

God morgon!

När man behöver tända lyset på morgonen vet man att sommaren är long gone, glödlampan får liksom hålla ställningarna då solens strålar saknas.
Luffsar omkring i stickad tröja och raggsockar, äter fäbodsknäcke och sippar hett mörkrostat kaffe. Bordet pryds av ett enstaka tänt stearinljus och Phil Collins Hits spelar på ytterst låg volym i stereon. Det är just sådana här stunder som gör allt annat mödan värt.





Have a great day! // Fröken M.

11.17.2011

[Nedräkning...]



Hej alla!
Ja vet, det är inte jul än. Dock är det inte alltför många dagar kvar till 1:a advent! Därför är det dags att börja smygpyssla, för vill man ha en sådan här fin julkalender, får man räkna med att det tar lite tid att knåpa ihop! Men det är det värt. Ser ut som ett konstverk! Har själv börjat med min och fann mycket inspiration i den övre. Filt är inte alltför dyrt! Kostar ca 25kr/m.
Postar lite bilder när den är klar!
  Har du några härliga kalendertips?

För övrigt är den här nedan också helt underbar!

Be inspired!
Nu ger jag mig ut på en second-hand runda med min goda vän L!
Hoppas ni får en suvverän dag trots grådasset!
kram // Fröken M.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...